Los Robles Annex Renovation

Los Robles Annex Renovation

The Annex Building is a two story office building attached to an 8 story tower and currently sub-divided into multiple tenant spaces. The client desired an open, flexible floor plan to help market the space as a modern, creative office space.

Los Robles Annex Renovation

Our approach to the renovation is two-fold: to create flexible, naturally-lit tenant space while maximizing window openings and also to create amenities out of opportunities within the existing building. This proposed renovation design creates a new identity for the overall complex, at various scales of the project.

Los Robles Annex Renovation

The pedestrian experience is improved by architectural elements that relate to the human scale. The existing glazing is kept in place, but updates the existing curtain wall by applying new window films in different patterns/tints. The design also proposes to re-clad a portion of the tower building adjacent to use similar metal panels, visually tying the complex together and bringing the facade scale down to a pedestrian level. Entry canopies are proposed to project over the breezeway and at the main tower entry to draw pedestrians into the complex.

The landscaping in the courtyard space in between the parking structure, the 8 story tower and the annex building was improved by removing over-grown trees and plants, and providing a shade trellis over a wooden deck. Fixed planters will be replaced by movable planters to allow for flexibility.

On the interior, the lobby is proposed to be relocated to the south side of the building which provides flexibility for either a single or double tenant. Instead of small sub-divided spaces, the floor plate is open and flexible. Skylights are proposed to further introduce light on the second floor. A special "common" zone is marked by a double-height space where social elements such as ping-pong tables and lounge furniture could be concentrated.

Contact Us

Project
  • Los Robles Annex Renovation
Location
  • Pasadena, CA
Client
  • Kennedy Wilson
Year
  • 2015
Status
  • Complete
Size
  • 46,500 sf